Grøntsagsbeholder i gården

En af planerne for denne havesæson er at anlægge en køkkenhave på gården. Kunsten er at finde et sted, hvor der er så meget sol som muligt, for det er det, grøntsagsplanter elsker. Jeg bor i et hus fra 1930’erne, så de fleste træer og buske har været der i årtier. De er vokset enormt og giver privatliv, men også skygge. Vi rydder det mest solrige hjørne af bunddække og ukrudt. Jorden er nedsænket og dækket med bark. I isenkræmmeren køber vi 6 mørtelkar, hydrogranulat og pottejord. For at forhindre, at vi får 6 lerpytter efter et kraftigt regnskyl, borer vi først huller i bunden af ​​de kommende grøntsagsgryder og fylder dem derefter med et lag granulat og jord. Og så begynder valget: du får ikke meget plads i 6 skraldespande.

planter
Jeg vil have gulerødder og rødbeder, salat, tomater, løg, chard, bønner, rabarber og … åh, der er allerede otte. Som sædvanlig kommer jeg hjem med helt andre planter, end hvad jeg havde på min liste. I gartneriet har de skønne økologiske krydderurter, fra Puur-Aroma, også til salg via deres webshop jeg køber rød fennikel, blodsyre og hvidløg. Også gulerods- og roefrø og rødbeder. Det er stadig for tidligt for tomater, så jeg kan ikke sælge bønner mere. Jeg havde allerede rabarberne sidste år, den skal lige flyttes til den nye køkkenhave. Badekarret med jordbærplanter kan også gå der. Få uger efter såning vokser gulerodsplanterne allerede godt og skal tyndes ud, ellers bliver de presset derned. Roerne er sået indendørs og er næsten klar til at gå ud for at hærde. Syren, fennikel og hvidløg føles godt. Vejret er perfekt: sol og regn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Avnbøg

Hvis du ønsker at plante en hæk i eller omkring din have, er der en lang række muligheder. I de…

Åh kirsebærtræ

Hvor er du vidunderlig. At have et kirsebærtræ er meget sjovt. Om foråret har du en kæmpe buket blomster, i…

Min have efter ferien

Vidunderligt, to uger i Frankrig, ja vejret var smukt og udhvilet. Her i Holland har det også været godt, sol…