Min have efter ferien

Vidunderligt, to uger i Frankrig, ja vejret var smukt og udhvilet. Her i Holland har det også været godt, sol og regn har afløst hinanden: frugtbart vejr til haven. Min have efter ferien er ret vild.
Græsset blev slået én gang i løbet af disse 16 dage af en venlig ven. Jeg havde bedt om at vande planterne i potter, hvis de var tørre, men det var ikke nødvendigt. Han har ladet resten af ​​haven stå uforstyrret, og han har ret. Men for os sidste weekend: Tag havehandsker på og begynd at arbejde!

Arbejdsdeling
Græsset, kanterne og ukrudtet mellem fliserne er til manden og grænserne for mig. Ukrudtsmæssigt er det ikke så slemt, meget kværnet hylde ét sted, men ellers er det primært de planter, der trives lidt for meget i min have, jeg skal have fat i. Først og fremmest skal du fjerne de påtrængende gøgeblomster og også hurtigt, for den er allerede godt i frøet og ellers har jeg endnu flere næste år. Klip forsigtigt og træk planterne op af jorden. Det er allerede et klik fuldt.
Siden da har forårsbalsamerne spredt sig stort set overalt i år, men de er nemme at trække ud. Det er bemærkelsesværdigt, hvad et enormt kraftværk besidder. På to måneder fra et frø til en plante næsten to meter høj med en hul stilk, så tyk som skovlens håndtag. Jeg forlader en gruppe, fordi jeg elsker duften og humlebierne kan også lide dem.
Endnu flere okker må tro på det: Efterårsastrerne er rykket frem til kanten af ​​grænsen, hvor jeg ikke vil have dem. Merianen hænger over hele stien og har sat sig på hug i alle ledige pladser. Så har vi skomagerplanten: den har kun blomstret sparsomt i år, men har formeret sig ret meget. De tykke rødder overlapper hinanden under jorden og nogle gange over jorden. Nå, det er fint!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Avnbøg

Hvis du ønsker at plante en hæk i eller omkring din have, er der en lang række muligheder. I de…

Åh kirsebærtræ

Hvor er du vidunderlig. At have et kirsebærtræ er meget sjovt. Om foråret har du en kæmpe buket blomster, i…

Grøntsagsbeholder i gården

En af planerne for denne havesæson er at anlægge en køkkenhave på gården. Kunsten er at finde et sted, hvor…