Åh kirsebærtræ

Hvor er du vidunderlig. At have et kirsebærtræ er meget sjovt.
Om foråret har du en kæmpe buket blomster, i forsommeren har du kirsebær, hvis alt går vel, men mere om det senere.

I skyggen
Når solen skinner, danner træet en naturlig parasol. Skygge om du kan lide det eller ej. Det gør vi, men det gør naboerne ikke. Så den skal beskæres. Alle de bøger og hjemmesider, jeg har konsulteret, fraråder beskæring, da beskæring giver vækst. Men det nytter ikke naboerne: “så beskærer du det igen.” Jamen, der er noget i det, og da vi også giver naboerne en plads i solen, så skal vores kirsebær tro det til efteråret, aftalen er lavet i dagsordenen.cherrytree-end-juli

Træer med hårnet
Nu noget om frugterne. Vi har boet her i over tre år nu, og jeg har ikke smagt et kirsebær endnu. Det gør fuglene, en fugleslikfabrik hedder bedre vores træ. Dejligt da de kan spise kødet af frøene og lade stilkene med frøene hænge ned. Sådan cirka? Aldrig. Jeg kan ikke forestille mig en fugl, der filtrer sig ind i den, og den ser også muggen ud, sådan et træ med hårnet. kirsebær-i-træer

Kage og marmelade
I juni var vi i Frankrig, hvor der står et endnu større kirsebærtræ i haven. Fuld af store sorte kirsebær! Ikke engang på den højeste trappe kunne vi plukke alle kirsebærene. Jeg forarbejdede et kilo eller deromkring til marmelade, med halvsødt gelésukker, lækkert!
Jeg har også lavet clafoutis et par gange, uden frø, selvom franskmændene siger man skal lade dem blive i, så bliver de hele i kagen. Men på grund af vores kindtænder besluttede jeg at bruge kirsebærkaret alligevel. Opskriften?
Skil den gule fra den hvide fra to æg. Bland 150 g sukker i æggeblommen, tilsæt 200 g mel og 250 cl mælk. Derefter en halv pose gær og 100 g smeltet smør. Slå hårdt hver gang. Pisk æggehviderne hårdt og rør dem forsigtigt. Tilsæt 1 kilo kirsebær, med eller uden sten. Hæld det hele i en smurt bageform og bag clafoutis’en i en rimelig varm ovn i cirka en time. Lad køle af og nyd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Avnbøg

Hvis du ønsker at plante en hæk i eller omkring din have, er der en lang række muligheder. I de…

Min have efter ferien

Vidunderligt, to uger i Frankrig, ja vejret var smukt og udhvilet. Her i Holland har det også været godt, sol…

Grøntsagsbeholder i gården

En af planerne for denne havesæson er at anlægge en køkkenhave på gården. Kunsten er at finde et sted, hvor…