Avnbøg

Hvis du ønsker at plante en hæk i eller omkring din have, er der en lang række muligheder. I de seneste år har grøn bøg, rød bøg og avnbøg vundet enorm popularitet. De er ikke kun nemme at vedligeholde, men de er også meget stærkere end f.eks. de nåletræer, som man stadig ser i ældre haver. Desuden passer bøg og avnbøg til både en klassisk og en moderne have!

Der hersker stor forvirring om, hvad rødbøg, grønbøg og avnbøg egentlig er. Der er dog et par vigtige forskelle.

Plantning af en avnbøgshæk kræver et område med god dræning. Denne plante vokser langsomt til medium hurtigt. Den bedste måde at forhindre dette på er at plante den i et veldrænet område og give den masser af sollys. Det anbefales også, at unge avnbøg beskæres hvert år for at fremme forgrening. Avnbøgshækken kan nå en højde på 3 m inden for ti år. I denne tid bør der holdes en afstand på 10 meter til nabotræerne.

En avnbøg er et godt valg som havehæk. Dens løv er dybt kobberbrunt og er perfekt til en havekant. Om efteråret skifter avnbøgsbladene farve og får en kobberagtig farve. Den ligner bøgen, men har dybere årer og er mere fleksibel. Avnbøg er et godt valg på mange områder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Åh kirsebærtræ

Hvor er du vidunderlig. At have et kirsebærtræ er meget sjovt. Om foråret har du en kæmpe buket blomster, i…

Min have efter ferien

Vidunderligt, to uger i Frankrig, ja vejret var smukt og udhvilet. Her i Holland har det også været godt, sol…

Grøntsagsbeholder i gården

En af planerne for denne havesæson er at anlægge en køkkenhave på gården. Kunsten er at finde et sted, hvor…